Dagje uit

Ward Habets had een leuk dagje uit georganiseerd in en rondom Culemborg. In de ochtend ging Ward met zijn zeven vrouwelijke collega’s naar “Werk aan het Spoel”. Werk aan het Spoel is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werk ligt langs de Lek op een kilometer ten oosten van Fort Everdingen, vlak bij de stad Culemborg. Op het spoel kregen ze een interessante rondleiding. Hierna werd de lunch genuttigd bij “De Veldkeuken Werk aan het Spoel”.

De Locatie

Ward nam contact met mij op om tijdens een gezellig samenzijn met zijn collega’s foto’s te maken. Hij had hier een schitterende locatie in Culemborg voor uitgekozen. Sinds mei 2016 heeft Culemborg er een prachtig theater bij in de oude Gelderland meubelfabriek. De oude fabriek heeft jaren leeggestaan en is door vrijwilligers verbouwd. Het theater heeft de naam “de Gelderlandfabriek” gekregen en het is in stijl verbouwd. De oude elementen en bouwstijl zijn bewaard gebleven. Dit is echt zo’n locatie waar je prachtige foto’s kunt maken en ook leuk voor een dagje weg.
Het idee van Ward was dat het gezelschap zo rond 14.00 uur in de Gelderlandfabriek aanwezig zou zijn. Samen met Marjan mijn hulp ben ik om 13.15 naar het theater gereden om alle spullen op te bouwen en klaar te zetten.
Eerst bekijk ik zo’n locatie zorgvuldig om tijdens de shoot de mooie plekjes te kunnen gebruiken.

De Shoot

Tijdens het bekijken van de locatie zag ik in de hal een prachtige houten bank staan. Net groot genoeg om de groep leuk op neer te zetten. Ik heb de ervaring dat mensen zich sneller ontspannen voelen wanneer ze kunnen zitten. Een staande pose aannemen is toch wat ongemakkelijker “waar laat je je handen, hoe ga je staan”.
De eerste foto’s tijdens de shoot maakte ik de serieuze foto’s. Die foto’s zijn het allerbelangrijkst. Daarna maakte ik de meer ongedwongen foto’s. Die eerste foto’s maakte ik van de hele groep dames want “samen” zijn we sterk.
Het fotograferen van de dames ging vlot en de lol zat er goed in nadat Ward op de bank ging liggen. Later heb ik nog wat mooie portretfoto’s van de dames gemaakt. De fotoshoot was voor de dames een  extraatje tijdens dit leuke dagje uit.