Ward Habets wilde eens een keer goed op de foto gezet worden. Ik heb met Ward gesproken over hoe wil je op de foto? Wat zijn je hobby’s wat is je werk? Ward is een fanatiek wielrenner en is regelmatig op de weg of in het veld aan het crossen.

Wat voor foto?

Ward fotografeert zelf ook verdienstelijk en is een groot fan van Stefan VanFleter (Klik voor de website van Stefan Vanfleteren) een Vlaamse portretfotograaf met een prachtige eigen stijl. Zelf ben ik ook groot fan van deze top fotograaf dus de link naar Stefan was al snel gemaakt. Stefan heeft een foto gemaakt van Wilfried de Jong met een wiel in zijn hand op een kasseienweg. Een pracht opname is dit, en wij vonden het leuk om een zelfde soort foto te maken.
Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij naar Ommeren gereden om daar op een stil weggetje te gaan fotograferen. De temperatuur was redelijk zo rond de 6 graden maar dat is toch nog best frisjes om in je wielertenue te staan.
Een thermoskan met warme koffie doet dan wonderen. Mijn vaste kracht Marjan hielp mee met het opbouwen en uitmeten van de shoot. Maar Anneke de vrouw van Ward had de belangrijke taak op zich genomen om het statief vast te houden.

Welke spullen?

Ik neem liever teveel spullen mee dan te weinig. Voor zo’n buitenklus neem ik mijn grote portable flitsinstallatie mee (Elinchrom Ranger 1100W/s). Samen met een 50 cm softbox kun je bijna alles doen. Een stevige standaard en de draadloze zendontvangers werden gebruikt. En de X-rite colorchecker en de Sekonic L-758dr lichtmeter mochten niet ontbreken. Om de kou te trotseren hadden wij meegenomen. Marjan mijn vaste hulp kreeg hulp

De foto

Eerst heb ik de omgeving met Google Earth bekeken. Ik wist bij voorbaat waar ik met mijn camera moest staan. En dan is het de pose aannemen het licht meten en fotograferen. Er zijn enkele mooie foto’s tijdens de shoot gemaakt.