Voor een portretfoto van heer Rink ben ik vandaag met mijn camera op pad geweest. De heer Rink (Johan) heeft meegewerkt aan het Levensboek van de stichting Elk.

De heer Rink is een rasechte “Kuilenburger” iedereen kent groenteman Rink nog wel. De laatste jaren was de winkel gevestigd aan het Chopinplein. Maar veel eerder had de heer Rink samen met zijn echtgenote een groentewinkel in de Zandstraat.

Van beroep is hij helemaal geen groenteman maar slager. “Je deed vroeger alles om aan de kost te komen” vertelde hij. “Als jochie om 6 uur vroeg met een paar geiten op de fiets naar de markt in Utrecht”, alles heb ik gedaan.

Gebeurtenissen uit zijn jeugd weet hij op zijn 82e nog goed te vertellen. Natuurlijk kwam de 2e wereldoorlog nog kort ter sprake. Over de evacuatie van mijn moeder uit Kerkdriel en dat zij hierdoor mijn vader leerde kennen.

Hoe is het met je ome Leo, die met Pien den Hartog is getrouwd? Pien van Kees de Bok? Dat bleek de bijnaam van Kees den Hartog te zijn. Het volgende verhaal, de mensen in Culemborg hadden geiten maar Kees had een bok. Om de geiten te laten dekken gingen de mensen naar Kees vandaar de naam Kees de Bok!

Na alle verhalen en enkele mooie foto’s ben ik tevreden naar huis gegaan.