Voor een portretfoto van mevrouw Louwerse heb ik met mijn hulp Marjan een bezoek gebracht bij een kranige 97 jarige vrouw. Ze zat heerlijk op haar balkonnetje in de zon op mij te wachten. Een oudere dame die er voor haar leeftijd erg goed uitziet.

Eerst werd alles opgebouwd, een flitser, flitsstatief, paraplu en mijn camera. Een goede foto maak je niet even in een minuutje.
Ik probeerde mevrouw Louwerse een beetje op haar gemak te stellen door te zeggen “kalm aan we hebben de tijd” waarop ze zei “ik heb niet alle tijd hoor, ik moet zo naar beneden voor een feestje”. Prachtig te zien iemand met een dergelijke hoge leeftijd en dan nog messcherp van geest. Ze vertelde dat ze vroeger ook veel had gefotografeerd. “Met zo’n klein bruin kastje”.

Mevrouw Louwerse Mevrouw Louwerse is Zeeuwse, ze is geboren in Tholen. Ze is opgegroeid in Rotterdam en toen ze trouwde, verhuisd naar Hellevoetsluis met haar man die in de scheepvaart werkte.
Van daaruit is ze geëvacueerd, heeft op verschillende plaatsen gewoond en is na de oorlog teruggekeerd naar Hellevoetsluis. Ze heeft daarna nog gewoond in Zaandam en in Gorinchem, en ongeveer 28 jaar geleden is ze naar Culemborg verhuisd. Ze heeft twee dochters en een kleinzoon.