Brandweerman Glenn heeft voor mij een interessante kop om te fotograferen. Hij is stoer, gespierd en heeft een spannend vak.

Op locatie in de kazerne
Om een interessante portretfoto van Glenn te maken koos ik om de foto op locatie in de brandweerkazerne Culemborg te maken. De imposante hoogwerker koos ik als achtergrond.

De lichtopstelling
De fotoshoot vond plaats op een hete zaterdagmiddag. De temperatuur bedroeg 30 graden en ik twijfelde om de shoot door te laten gaan. Eén voordeel, Glenn zweette enorm wat een extra mooi effect op de foto geeft. Voor de foto heb ik 3 flitslampen gebruikt. Eén flits als hoofdlicht voor Glenn, één accentlicht om het achterhoofd wat op te lichten en één flits met een rood kleuren gel om de achtergrond rood te kleuren.

Na alle flitslampen opgesteld te hebben heb ik mooie krachtige portretfoto’s van Glenn kunnen maken. Eén van de foto’s heb ik groot afgedrukt en op aluminium geplakt. Glenn was erg tevreden en blij met de foto.

Meer markante koppen: https://www.donkfoto.nl/blog/portretfotografie/fotoserie-markante-koppen-3/