Portretfoto Adriaan van Dis, de “bekende schrijver is iemand die ik graag wilde portretteren. Adriaan blijkt een uiterst vriendelijke man te zijn en heel fotogeniek.

De fotoshoot

Voor de fotoshoot van deze bekende Nederlander heb ik mijn portable studio flitsinstallatie gebruikt. Om Adriaan mooi van de achtergrond los te laten komen gebruikte ik een flitslicht op het achtergronddoek.

Na het opstellen van de foto-apparatuur en het instellen van de flitsinstallatie kon de fotoshoot beginnen. Adriaan nam zonder enige moeite diverse poses aan en een twintigtal opnames waren zo gemaakt.

Na enkele kleine photoshop aanpassingen was het gewenste resultaat bereikt. De foto’s heb ik naar Adriaan per e-mail verstuurd. De reactie van Adriaan was hartverwarmend.

Meer VIP’s – Portretfoto Theo Maassen

Adriaan van Dis in Culemborg