Samen met mijn fotovriend Marcel Uding ben ik op bezoek geweest bij de familie Dubbeldam. Jan-Willem Dubbeldam is geboren op 20-11-1944 op de Helling (bij de haven) in Culemborg. Maaike Dubbeldam-Smalle is op 5-2-1947 in Tricht geboren.

Jan-Willem is de zoon van een visser. Zijn vader viste op de lek. Zijn vader ontraadde Wim om visser te worden. De visvangst liep door de waterverontreiniging sterk terug.
Na de basisschool ging Wim naar de ambachtsschool. Hier leerde hij voor machinebankwerker en haalde hij zijn lasdiploma’s. Ook ronde hij de B-metaal opleiding met succes af.
Toch heeft hij nooit in de metaal gewerkt. Hij ging in de grote bouw als timmerman werken.

Wim heeft onder andere het Gispengebouw, de studentenflat in Utrecht en gebouwen op Schiphol helpen bouwen. Uiteindelijk heeft hij zich op weten te werken als uitvoerder.

Maaike komt uit Tricht. Haar vader was olieboer en pontjesbaas in Geldermalsen. Maaike heeft het grootste gedeelte van haar werkzame leven gewerkt bij Wüst in de confectie-industrie. Ze was coupeuse en naaide maatpakken.

In 1960 heeft Wim tijdens de wandelvierdaagse als lid van de wandelvereniging “ het heideroosje” zijn grote liefde Maaike leren kennen. In 1988 zijn ze in de Bloemenhof gaan wonen. De huur bedroeg toen slechts 92 gulden want neer komt op ongeveer 40 euro.

Wim en Maaike zijn ouders van twee jongens. De jongens zijn geruime tijd het huis uit.

Wim en Maaike hebben een gemeenschappelijke hobby. Ze werken graag in hun moestuintje. Ook is Maaike een graag geziene gast bij de bingo. Regelmatig wint ze mooie prijzen.