Kleine Willem is een vrolijk ventje van 2.5 jaar oud met een leuke lach. Op bezoek bij oma om paaseieren te zoeken is een groot feest. Nadat hij alle paaseieren had gevonden, verstopte hij de eieren zelf. Oma moest nu de paaseieren zoeken.

Snelheid

Het is niet eenvoudig om zo’n snel kind goed op de foto te zetten. Daarom maak ik van kinderen en van groepen kinderen veel foto’s.

Belangrijk vind ik in een portretfoto, “dus ook in een kinderfoto” de scheiding van het onderwerp en de achtergrond. Bij deze foto opnamen heb ik gekozen voor een wazige achtergrond. Het kind komt hierdoor mooi scherp en duidelijk los van de achtergrond.

Je kunt een kind niet vaak genoeg fotograferen. De kleintjes worden ontzettend snel groot en maken grote veranderingen door. Voor je het weet zijn ze volwassen.

Op locatie

Ik fotografeer kinderen in de fotostudio en op locatie. In de studio is het mooi om kinderen te fotograferen maar mijn voorkeur gaat uit op locatie in de vrije natuur. Helaas kunnen wij in Nederland niet op goed weer vertrouwen. Maar als het even kan is het leuk om de kinderen buiten te portretteren. Het mooist daarbij is dat de kinderen hun eigen gang kunnen gaan.