Zaterdag 28 mei organiseerde c.v.v. Vriendenschaar een voetbaltoernooi voor G elftallen. De deelnemende clubs waren Abrona, Batavia, Delta Sports, Desto, Dovo, OSC Utrecht, TEC, Teylingen, VEP en Vriendenschaar.

Sociaal betrokken

Mijn vader is vroeger voorzitter geweest van de Culemborgse Reddingsbrigade. Na de C.R.B. is hij lid en later voorzitter geworden van de stichting Vrijstad. De stichting Vrijstad leert mensen met het Down syndroom en andere gehandicapten zwemmen. Ook is er een deel van de leden die zaalsporten beoefenen bij de stichting.
Mijn vader nam regelmatig leden van de stichting mee naar huis. Een heel leuk kereltje die regelmatig op bezoek kwam was Henrie de Groot. Zo hebben we mensen met een handicap leren kennen en waarderen.

Fotograferen

Het is leuk en inspirerend om mensen met een handicap bij het uitoefenen van hun sport te fotograferen. Zaterdag de 28e stond al lang op mijn verlanglijstje om de G-teams en de sporters te fotograferen.

Het toernooi

Het voetbaltoernooi is prima verlopen. Het weer was ondanks de voorspelde regen en onweer prima. Het was wel een beetje drukkend warm. Het toernooi was prima georganiseerd en c.v.v. Vriendenschaar toonde zich een uitstekend gastheer. Wat mij opviel was de fantastische sfeer onderling. De voetballers gingen als vrienden met elkaar om. En zoals altijd spatte het plezier van de voetballers af.
Helaas kon ik de huldiging niet meemaken.