Voor een familiefoto op locatie in Culemborg belde Henry Steenbakkers mij dinsdagmiddag 6 juni op. “Matt ik wil een foto van mijn kinderen laten maken. Alleen heb ik een verzoek, is het mogelijk dat de foto zaterdag aanstaande klaar is? “ Gelukkig had ik tijd en maakten wij een afspraak.

De afspraak

Dinsdagavond hadden wij een afspraak om alle wensen en mogelijkheden met elkaar door te spreken om een familie foto in Culemborg te maken. “Dit is iets wat ik altijd voor een fotoshoot doe. De klant kan rustig de wensen doorspreken en het is plezierig om elkaar voor de fotoshoot te leren kennen.”. Henry nam zijn kinderen Estee en Kelvin mee. De foto zou een cadeau voor oma zijn. Het gesprek verliep heel prettig.

De wensen

Het idee was een foto op canvas, tot ik 21 andere mogelijkheden toonde. Een foto op aluminium, achter plexiglas of op hout, bijna alles kan. De kinderen kozen voor een foto geplakt op aluminium in de maat 80×60 cm. Henry wilde de foto’s in mijn fotostudio laten maken. Wanneer het weer het toelaat vind ik een fotoshoot op locatie in de natuur mooier. Bij goed weer werd gekozen om donderdagavond 8 juni een fotoshoot bij “Werk aan het spoel” in Culemborg te organiseren.

De shoot

Om 18:30 ben ik met mijn assistenten Riekie en Frank naar de locatie gereden. De auto vol met foto- en flitsapparatuur. Ik vond een mooie plekje met een prachtige rietkraag als achtergrond. De flitsinstallatie werd opgebouwd en een half uurtje laten verscheen Henry met de jongelui. De sfeer was erg goed en al snel werden er leuke poses aangenomen. De foto’s verschenen in rap tempo op mijn camera. Na 1 uur fotograferen had ik een groot aantal topfoto’s. Snel naar huis, ik ben altijd benieuwd hoe de foto’s op het grote scherm overkomen.

De keuze

Na de foto’s aandachtig bekeken te hebben zette ik vrijdagochtend om 11 uur de foto’s op mijn website. Alleen de klant krijgt toegang tot de gemaakte foto’s. Een heel andere beleving dan vroeger. Kiezen uit een contactsheet met kleine fotootjes hoeft niet meer. Lekker vanuit je stoel waar dan ook in Nederland de foto’s bekijken en je keuze maken is praktisch.
Henry, Estee en Kelvin hadden de keuze voor 2 foto’s gemaakt.

De foto

De foto voor oma heb ik keurig netjes in Adobe Photoshop bewerkt. De grote fotoprinter printte wederom een super strakke foto. Geduldig moest ik wachten tot de foto goed droog was, daarna kwam het opplakken op de aluminium plaat.
Het resultaat was wederom verbluffend. Kikken om de foto in zo’n groot formaat op aluminium te zien!

Het ophalen van de foto

Henry kwam zaterdagavond de foto ophalen. Voor mij is dit altijd een spannend moment. Hoe vindt de klant de foto?”
Henry was enthousiast en erg blij met het eindresultaat.

Ik maak uw familiefoto op locatie in Culemborg maar ook in de regio. Dus voor uw familiefoto in Geldermalsen, Deil, Tiel, Nieuwegein, Vianen, Beesd of Leerdam kunt u contact met mij opnemen.

Hoe maak ik familiefoto’s?